De ce ai alege un curs aplicat de Public Speaking și nu să înveți online?

În Public Speaking, nimic nu se compară cu practica

Știi vorba aia celebră, “Teoria ca teoria, dar practica ne mănâncă”? Eu cred că, într-un domeniu ca Public Speaking, e chiar dublu de adevărată.Ce vreau să zic? Există alte domenii (cum ar fi programare/IT) în care practica îți e la îndemână, ai acasă calculatorul și, odată ce studiezi un lucru, ai posibilitatea să testezi cum îți iese, aplicându-l. Ei bine, publicul nu-l ai acasă. Asta presupunând că nu vrei să-ți exersezi speech-ul pe propriul copil, consort/consoartă sau animal de companie.Și într-un training la care participi efectiv, și la un curs online de Public Speaking, primești informație și strategii de comunicare. Un training de Public Speaking la care ești prezent are însă niște beneficii pe care un curs online nu le poate avea.  Uite 3 beneficii semnificative:

1. Înveți să-ți gestionezi emoțiile în fața unui public real

Într-un training live de Public Speaking înveți să-ți privești teama în ochi și să acționezi. E locul unde îți clădești încrederea în tine. Pășești în fața unui grup de oameni, privești oamenii în ochi și le vorbești. Chiar dacă la început cu trac.Oare ai putea să faci asta în fața calculatorului? Poate dacă privești în ochiul camerei de filmat... Dar tot nu e aceeași senzație.

2. Primești feedback de creștere în timp real

Public SpeakingNu trebuie să aștepți săptămâni la rând pentru a primi răspunsul la o întrebare. În plus, trainingul live îți oferă feedback la ceea ce faci - la modul în care ții o prezentare, imediat după ce ai susținut-o. De mai multe tipuri - feedbackul colegilor, feedbackul tău propriu (provocarea de a observa și evalua propria prestație, cum a fost pentru tine, ce ți-a ieșit cel mai bine, la ce-ți propui să mai lucrezi) și feedbackul trainerului. Primești și filmarea prezentării, astfel încât ai posibilitatea să vezi și cum a arătat din afară.Toate astea duc la o evoluție în timp scurt.

3. Acumulezi experiență

Public SpeakingAtmosfera, energia, emoțiile vorbitului în public și ieșirea din zona de confort e mai greu să se întâmple acasă, în fotoliu, în fața laptopului. Mult mai probabil e să le simți cu adevărat într-o sală de training, mai ales în timpul exercițiilor de improvizație, cele care au ca scop declarat să te ia “pe nepregătite”. Pe lângă asta, activitățile presărate în training sunt menite să ancoreze informația, să te ajute nu doar să o înțelegi mental, ci să o fixezi pe mai multe căi - inclusiv kinestezic (prin senzații sau mișcare) - așa încât să fii pregătit să o aplici.Majoritatea oamenilor au nevoie de un cadru anume creat pentru învățare, de o energie de grup. Iar activitățile pe care și le propune un training în timp real au o paletă mult mai largă decât cele propuse de un curs online. Merg de la exerciții de împărtășire în perechi, la joc de rol, la mimă sau exerciții de modulare a vocii, de folosire a corpului și gesturilor. Sau activități fizice care traduc metaforic un concept. Trainingul live e mai mult o experiență. Cursul online are, ca pondere, un volum mai mare de activitate intelectuală.

Confucius spunea “Aud și uit, văd și îmi amintesc, fac și înțeleg.“

Eu cred foarte tare în lucrurile făcute hands-on. În Public Speaking aș zice chiar hands-on, eyes-on and voice-on. Cu gesturile la-ndemână, cu ochii-n ochii oamenilor și cu voce tare. Tu?Cu drag,

Previous
Previous

3 lucruri adevărate despre "Povești..."

Next
Next

Tu ce faci cu teama de a vorbi în public?