Ce poate face pentru tine vorbitul in public?

Problema cu prezentările în public nu este atât de mult să știi când să te oprești cât să știi când să începi! Frances Rodman

Eu cred foarte tare că e bine să începi devreme. 😀 

Vorbești în public? 

E ceva ce poate fi în același timp intimidant și grozav. Și dacă îți dai voie să o faci vei simți un boost de energie in multe arii din viața ta. Profesional dar și personal. 

1.Cariera ta se trezește.

Când vorbești oamenilor clar, structurat și convingător vei ajunge să observi cum cariera ta îți oferă satisfacții mai mult decât o făcea înainte. 

Dacă vorbești convingator la un interviu pentru a obține un post pe care ți-l dorești, dacă iei inițiative într-o sală de ședință, sau atunci când prezinți cu rigoare, autenticitate și umor un proiect important unor posibili colaboratori vei simți cum lucrurile se reașează într-un mod favorabil ție. 

Atunci când vorbești  deschis și ferm cu oamenii pe care-i conduci coordonând echipa vei reuși să îi unești și să îi mobilizezi mai bine către scopul comun. 

Atunci când prezinți în fața unui public numeros din postura de expert și oferi valoare oamenilor îți faci cunoscut brandul de specialist și atragi colaborări fructuoase. 

2. Îți dezvolți laturi ale personalității care te ajută în contexte diferite: încredere în sine, gândire critică, reacție la nou, spontaneitate.

În timp ce ești focusat pe dezvoltarea abilităților tale de vorbit în public și practicarea lor, poate fără să îți dai seama, obții niște beneficii colaterale. 😀 

Îți antrenezi încrederea în sine la fel cum ți-ai antrena mușchii prin exercițiile fizice pe care le faci la sală. Pășind în fața oamenilor, lăsând toate privirile să fie îndreptate asupra ta și prezentându-ți ideile cu dorința de a schimba ceva în bine în modul în care oamenii văd și fac lucrurile devii din ce în ce mai obișnuit cu emoțiile.

Devii mai în largul tău în situații noi, inclusiv prin faptul că preluând întrebări din sală ieși din zona controlului și te deschizi în mod flexibil situațiilor inedite.

Observând reacțiile sălii și interacționând cu oamenii îți dezvolți spontaneitatea, iar modul în care îți construiești prezentarea, felul în care îți structurezi și înlănțui ideile îți antrenează gândirea critică.

3. Satifacție.

Tu când simți o mai mare împlinire sau satisfacție? Când duci la bun sfârșit ceva ce ți se părea ușor sau când duci la bun sfârșit ceva ce ți se părea provocator?

Dacă ești ca mine ai răspuns cu da la ultima din șirul ăsta de întrebări....

Vorbitul în public e un lucru provocator. Te provoacă să îți observi și să îți depășești niște tipare de tipul “Oare ce or să creadă oamenii ăia despre mine?” “Oare o să fiu destul de bun?” “O să fie destul de interesant ce le spun?”, sau poate chiar “Cine sunt eu să mă asculte?”

Când pășești în față și îți dai voie să faci asta de fapt vorbitul în public te remodelează!

Și îți arată că practicând poți face lucrurile care initial ți se par intimidante. Îți arată puterea ta interioară.

 

Vorbitul în public poate face toate astea pentru tine. 

Ce poți face tu pentru ca el ca să facă toate aste pentru tine? 😀

Te invit în comunitatea vorbitorilor în public.

Cu drag,

Previous
Previous

Povestea care tratează obiecția

Next
Next

Jurnal de vacanță, partea a doua